Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rumbeke

Op je gemak energie vergelijken in Rumbeke? Geholpen door onze website check je supersnel alle grote aanbieders. Je kunt denken aan Engie en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Rumbeke de laagste prijs hanteert. Bovendien vergaar je op energiehunter.be uitgebreide informatie over onderwerpen als energiegebruik in de regio en vaste of variabele tarieven. Bovendien geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Roeselare
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Besparingen mogelijk tot wel € 210,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Rumbeke?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Rumbeke. Dat loopt van Lampirus tot Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rumbeke voor jou is? Voer vlug de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energietarievenvergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Rumbeke, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij jouw input in de prijzenvergelijker zoek jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Rumbeke

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas en stroom leveranciers en de energiekosten variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Rumbeke is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Roeselare wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Rumbeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Roeselare
 • CV Merk: Baxi
 • Aandeel groen: 31,40%
 • Centrale postcode: 8800
 • Mazout verbruik: 2400 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-rumbeke

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de basisinfo. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Rumbeke bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1480 m3 & 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Betreffende contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Veelal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk abonnement zie jij voorwaarden zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Rumbeke, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een passende actie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.luminus.be en www.ecopower.be. De door jou gekozen energie-partij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Rumbeke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €290 besparen. Evenwel, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hierna profiteer je van 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigtip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Rumbeke. Daarna betaal je het minst voor je energie. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt in de basis: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Rumbeke. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt de toekomstige gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Energie 2030. Hierna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je gekozen organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Met behulp van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Rumbeke vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Rumbeke en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Rumbeke

De meeste bedrijven ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Rumbeke. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Rumbeke vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Roeselare zien we allerlei opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8800. Als inwoner van deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Watz tarieven.