Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roeselare

Snel online energie vergelijken in Roeselare? Via onze website vind je supersnel alle bekende energie aanbieders als Mega en Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Roeselare voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast lees je op onze website bruikbare info over onderwerpen zoals verbruik in de regio en handige bespaartips. Bovendien geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Roeselare
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,410
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 340,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Roeselare?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Roeselare. Dit loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 40 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energie-organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roeselare is op dit moment? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energiehunter tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Roeselare, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Middels filteren in de prijzenvergelijker zoek je moeiteloos een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Roeselare

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De producten van energiebedrijven en de onkosten verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Roeselare is Gaselwest Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Roeselare valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Roeselare

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Roeselare
 • Populair merk: Oertli
 • Groene stroom: 0,216%
 • Postcode: 8800
 • Verbruik stookolie: 1860 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,410
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-roeselare

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Dit zijn grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Roeselare gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1455 m3 plus 3430 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Dit alles hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. Dikwijls kan het uit om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle populaire aanbieders van energie. Van ieder pakket check jij info zoals soort energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Roeselare, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte korting beschikbaar? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de aanbieder. Onder andere www.essent.be of www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Roeselare


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €260 rendement bieden. Desondanks, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaartip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Roeselare. Dan is de besparing het grootst. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En eventueel beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Roeselare. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw gekozen energie-aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste aanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris of Eni. Daarnaast bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aankomende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de energievergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Roeselare vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Roeselare en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Roeselare

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen ondertussen groene stroom in Roeselare. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Roeselare vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Roeselare zien we diverse projectenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8800. In deze buurt kan je soms vrij voordelig deelnemen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Antargaz tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente