Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ingelmunster

Direct energie vergelijken in Ingelmunster? Middels energiehunter.be achterhaal je eenvoudig alle beschikbare bedrijven als bijv. Essent & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Ingelmunster prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je op energiehunter.be praktische informatie over zaken zoals stroomtarieven en de slimme meter. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ingelmunster
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ingelmunster?

We zien best veel energieleveranciers in Ingelmunster. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is enorm. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 30 aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Infrax West. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energiebedrijven tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ingelmunster is voor jouw situatie? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ingelmunster, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Via selecties in de Energiehunter check je gemakkelijk een energie-abonnement dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ingelmunster

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Ingelmunster heet Infrax West. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ingelmunster is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Ingelmunster

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ingelmunster
 • Populaire CV: Intergas
 • Groene energie: 0,213%
 • Centrale postcode: 8770
 • Mazout verbruik: 1830 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-ingelmunster

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dit zijn het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Ingelmunster bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1440 m3 plus 3415 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. De data die je invult zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Door de bank genomen loont het om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Bij elk contract vind je voorwaarden m.b.t. herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Ingelmunster, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be of www.belpower.be. Jouw aanstaande energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ingelmunster


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €290 opleveren. Toch, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be tref jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktisch advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Tip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Tip 5: check regelmatig de radiatoren

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Ingelmunster. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk is er sprake van een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Ingelmunster. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk faciliteert je nieuwe energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris of Comfort Energy. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De aankomende energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Dankzij deze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ingelmunster vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ingelmunster en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ingelmunster

Een aanzienlijk deel van de aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Ingelmunster. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan de optie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Ingelmunster vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Ingelmunster zien we diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8770. In deze buurt kan je meer en meer met financiële bonussen deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Comfort Energy tarieven.