Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dentergem

Zonder problemen energie vergelijken in Dentergem? Aan de hand van www.energiehunter.be doorzoek je supersnel alle verkrijgbare energieleveranciers als Luminus en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Dentergem het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vind je op deze website praktische informatie over onderwerpen als verschillende aanbieders en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dentergem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 335,00.

Eenvoudig overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Dentergem?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Dentergem. Dat gaat van Eneco tot en met Mega, de keuze is reusachtig groot. Momenteel zijn het zo’n 20 aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energie-aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dentergem is die past bij jouw verbruik? Geef moeiteloos de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van de vergelijkingstool achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Dentergem, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels filters in de prijzenvergelijker vind jij probleemloos een energie-abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Dentergem

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de tarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Dentergem is Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Dentergem is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Dentergem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Dentergem
 • Populaire CV: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 0,207%
 • Centrale postcode: 8720
 • Aantal mazout liters: 1770 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-dentergem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk de basisinformatie. Onder andere de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Dentergem ligt dat gemiddeld op circa 1410 m3 en nog eens 3385 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Gewoonlijk is het slim om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zoek jij data zoals type energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Dentergem, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire korting in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.ecopower.be. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Dentergem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €350 opleveren. Desondanks, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna bekijk je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigadvies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Dentergem. Daarna bespaar je het meeste geld. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Dentergem. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt de geselecteerde maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent of natuurlijk Trevion. Daarna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Je aankomende organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter ontdek je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Dentergem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Dentergem en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Dentergem

Het merendeel van de aanbieders leveren momenteel groene stroom in Dentergem. Echter kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Dentergem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Dentergem zijn er allerlei plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8720. In deze buurt kan je vaak financieel aantrekkelijk meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Eneco tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente