Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Koekelare

Snel energie vergelijken in Koekelare? Via deze website tref je moeiteloos alle interessante aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Koekelare de scherpste prijs kan bieden. Verder check je op energiehunter.be belangrijke info over thema’s zoals onderwerpenen tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Koekelare
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersin een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 215,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Koekelare?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Koekelare. Dat gaat van Poweo tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Infrax West. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Koekelare is in maart 2024? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een storing, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energievergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Koekelare, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van jouw input in de tarievenvergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een energieproduct dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Koekelare

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas & stroom maatschappijen en de prijzen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Koekelare betreft Infrax West. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Koekelare is de huidige netbeheerder van het aardgas Infrax West. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Koekelare

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Koekelare
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 0,203%
 • Postcode: 8680
 • Gem. mazout: 1730 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-koekelare

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Koekelare gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1595 m3 & 3365 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Wat betreft abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement achterhaal je data als herkomst energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Koekelare, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie aanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.essent.be of www.poweo.be. Jouw nieuwe maatschappij zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Koekelare


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €320 korting realiseren. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hierna lees je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Advies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktische tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Koekelare. Zodoende bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Vaak vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Koekelare. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de aanstaande gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare leverancier. Bijv. Luminus, Lampiris of Trevion. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie betreffende gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Via de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Koekelare vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Koekelare en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Koekelare

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden onderhand groene stroom in Koekelare. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Koekelare vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Koekelare zien we nogal wat stappen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8680. In deze omgeving kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Poweo contract.


Alle plaatsen in deze gemeente