Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Koksijde

Gemakkelijk energie vergelijken in Koksijde? Dankzij de Energiehunter check je moeiteloos alle verkrijgbare maatschappijen als Luminus en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Koksijde voor jou de beste prijs heeft. Bovendien tref je op deze website belangrijke info over thema’s zoals leveranciers en info over de enkele of dubbele meter. Voorts geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Koksijde
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Koksijde?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Koksijde. Dit loopt van Eneco tot aanbieders zoals Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het net van Infrax West. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Koksijde is? Vul eenvoudig jouw eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energievergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Koksijde, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Dankzij de keuzevakjes in onze vergelijker check je moeiteloos een energiecontract dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Koksijde

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De condities van energie-aanbieders en de prijzen zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere onkosten voor transport. De netbeheerder van stroom in Koksijde betreft Infrax West. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Koksijde valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Infrax West. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Koksijde

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Koksijde
 • CV ketel: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 0,202%
 • Hoofdpostcode: 8670
 • Mazout verbruik: 1720 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-koksijde

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Koksijde is het gemiddelde verbruik ong. 1590 m3 en 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Betreffende looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van elk abonnement vind je voorwaarden m.b.t. type energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Koksijde, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die past bij jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele actie beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de energieleverancier. O.a. www.engie.be en ook www.trevion.be. De door jou gekozen aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Koksijde


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €270 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters tref jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bespaartip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Koksijde. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En wellicht beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Koksijde. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verwerkt jouw geselecteerde energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste energieleverancier. Bedrijven als Eneco, Essent en Belpower. Tevens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je geselecteerde gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Koksijde vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Koksijde en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Koksijde

Veel aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Koksijde. Toch is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Koksijde vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In en rondom de gemeente Koksijde zien we steeds meer activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8670. Als inwoner van deze plaats kan je vaak met financiële bonussen meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant contract.


Alle plaatsen in deze gemeente