Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oostduinkerke

Meteen energie vergelijken in Oostduinkerke? Via onze website tref je eenvoudig alle erkende energiebedrijven als Engie en Comfort Energy. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Oostduinkerke voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je op deze website waardevolle info over thema’s als het ideale overstapmoment en verschillende contracttypes. Bovendien komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Koksijde
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke organisaties vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 395,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Oostduinkerke?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Oostduinkerke. Dit varieert van Poweo tot Mega, er zijn opties bij de vleet. In maart 2024 tellen we ruim 30 aanbieders. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostduinkerke is op dit moment? Voer moeiteloos jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Via onze handige vergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Oostduinkerke, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Middels jouw input in de tarievenvergelijker vind je probleemloos een contract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Oostduinkerke

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van het stroom in Oostduinkerke betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Koksijde valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Infrax West. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Oostduinkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Koksijde
 • Populair merk: Benraad
 • Aandeel groen: 28,50%
 • Hoofdpostcode: 8670
 • Gem. mazout: 2110 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-oostduinkerke

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Oostduinkerke bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1540 m3 en nog eens 3365 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracten heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Vaak kan het uit om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk contract vind je informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Oostduinkerke, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.be en ook www.eneco.be. De betreffende energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Oostduinkerke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €310 korting realiseren. Daartegenover, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Praktisch advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaartip 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters raden aan: maak een sport van het overstappen in Oostduinkerke. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Oostduinkerke. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verwerkt de betreffende gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE + Wase Wind. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze website vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij lagere tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Oostduinkerke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Oostduinkerke en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Oostduinkerke

Het merendeel van de energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Oostduinkerke. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit NL”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Oostduinkerke vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Koksijde onderscheiden we meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8670. In deze omgeving kan je soms heel gunstig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Essent.