Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Adinkerke

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Adinkerke? Aan de hand van onze vergelijker tref je overzichtelijk alle relevante aanbieders als Engie en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Adinkerke de laagste prijs biedt. Daarbij lees je via de Energiehunter uitgebreide info over thema’s zoals onderwerpenen salderen. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: De Panne
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparing loopt op tot € 490,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Adinkerke?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Adinkerke. Dat loopt uiteen van Engie tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Adinkerke is voor jouw verbruik? Geef vlug je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een storing, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Via onze prijzencheck achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Adinkerke, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v jouw input in de energievergelijker achterhaal jij zonder problemen een overeenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Adinkerke

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Diverse looptijden
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Adinkerke betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente De Panne is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Adinkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: De Panne
 • Populaire CV: Baxi
 • Groene energie: 28,40%
 • Postcodegebied: 8660
 • Gem. mazout: 2100 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-adinkerke

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Adinkerke is dat gemiddeld 1535 m3 en 3360 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij ieder contract zie je details m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), type contract, de prijzen van gas en elektra in Adinkerke, en de welkomstbonus. Kies de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige leverancier beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van de onderneming. Bijv. www.engie.be of www.antargaz.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Adinkerke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €285 winst geven. Toch, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters check je 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bespaaradvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Advies 5: profiteer van gratis daglicht

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Adinkerke. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen de looptijd van het contract. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie geldt in de basis: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Adinkerke. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt je betreffende maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris of Comfort Energy. Daarna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Adinkerke vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Adinkerke en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Adinkerke

Een groot deel van de maatschappijen verschaffen inmiddels groene stroom in Adinkerke. Toch kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Adinkerke vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente De Panne bestaan er diverse acties met doelstellingen voor duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8660. In deze buurt kan je steeds vaker zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Engie.