Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Reninge

Snel energie vergelijken in Reninge? Door gebruik te maken van de energievergelijker check je moeiteloos alle bekende leveranciers. Je kunt denken aan Watz & Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Reninge prijstechnisch het meest interessant is. Voorts lees je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over thema’s als maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lo-Reninge
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,280
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 460,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Reninge?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Reninge. Dat gaat van Poweo tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag tellen we ruim 20 leveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energiemaatschappij actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Reninge is voor jouw verbruik? Vul gelijk de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Reninge, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Via keuzes in de energievergelijker bekijk je probleemloos een contract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Reninge

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Online account
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Online account
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen december 2023)

De producten van leveranciers en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Reninge betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Lo-Reninge is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Reninge

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Lo-Reninge
 • Populair merk: Bosch
 • Groene energie: 28,10%
 • Postcode: 8647
 • Gem. mazout: 2070 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-reninge

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Reninge gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1520 m3 plus 3345 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. De genoemde zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle erkende energiebedrijven. Van ieder pakket vind jij details zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Reninge, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieder gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. De betreffende leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Reninge


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan tot wel €375 besparen. Toch, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Op deze pagina lees jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Tip 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Reninge. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Normaal worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Reninge. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw geselecteerde leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Zoals Luminus, ENGIE of Energy People. Ook neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lage kosten en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Reninge vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Reninge en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Reninge

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Reninge. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Reninge vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Lo-Reninge bestaan er tegenwoordig steeds meer initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8647. Als inwoner van deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Elegant prijzen december 2023.