Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lo

Eenvoudig energie vergelijken in Lo? Dankzij onze website doorzoek je eenvoudig alle relevante leveranciers zoals Watz & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Lo de laagste prijs biedt. Tevens vergaar je op deze website belangrijke informatie over zaken als stroomtarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Verder verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lo-Reninge
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 330,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Lo?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Lo. Dat gaat van Eneco tot aan Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment tellen we ruim 35 maatschappijen. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lo is? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Middels de energievergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Lo, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van keuzes in de energievergelijker check je zonder problemen een energieproduct dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Lo

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de prijzen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Lo betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Lo-Reninge wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Lo

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Lo-Reninge
 • Populair merk: Remeha
 • Groene energie: 27,80%
 • Centrale postcode: 8647
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2040 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-lo

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Lo ligt dit gemiddeld op 1505 m3 & 3330 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om ieder jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder abonnement bekijk je gegevens aangaande herkomst energie, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Lo, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die matcht met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte prijsaanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de onderneming. Zoals www.lampiris.be en www.wasewind.be. De betreffende aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lo


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €260 opleveren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna check jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigtip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktisch advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Praktische tip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Lo. Dan is de besparing het grootst. Desondanks, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is het principe: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Lo. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een jaarcontract krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw betreffende energie-organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Elegant. Daarna bepaal je de ingangsdatum (start levering). Je toekomstige aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ecopower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage kosten en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lo vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Lo en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Lo

Tal van energieleveranciers bieden op dit moment groene stroom in Lo. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Lo vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Lo-Reninge kennen we verscheidene activiteiten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8647. In deze woonplaats kan je soms heel gunstig meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Watz prijzen juli 2024.