Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zoutenaaie

Zonder problemen energie vergelijken in Zoutenaaie? Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je overzichtelijk alle grote maatschappijen. Je kunt denken aan OCTA+ en Aspiravi. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Zoutenaaie de beste deal heeft! Bovendien tref je via de Energiehunter nuttige info info over onderwerpen als onderwerpenen info over de enkele of dubbele meter. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Veurne
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke providers in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 290,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Zoutenaaie?

Wij zien nogal wat energieleveranciers in Zoutenaaie. Dat gaat van Poweo tot bijvoorbeeld Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag zijn het zo’n 40 energie aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het net van Infrax West. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zoutenaaie voor jou is? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de vergelijkingstool ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Zoutenaaie, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van keuzes in de tool zoek je verrassend eenvoudig een product dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Zoutenaaie

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Elke beheerder rekent weer andere tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Zoutenaaie is Infrax West. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Veurne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Zoutenaaie

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Veurne
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 27,40%
 • Centrale postcode: 8630
 • Aantal mazout liters: 2000 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-zoutenaaie

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Zoutenaaie ligt dat gemiddeld op circa 1485 m3 en 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle populaire aanbieders van energie. Bij elk pakket achterhaal je voorwaarden als type energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zoutenaaie, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.engie.be + www.ebem.be. De gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Zoutenaaie


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €375 winst geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be vind je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktische tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktisch advies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Zoutenaaie. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En soms krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Zoutenaaie. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden deze concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert je geselecteerde leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe energieaanbieder. Bijv. Luminus, Essent + Belpower. Daarnaast selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Zoutenaaie vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zoutenaaie en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Zoutenaaie

Het merendeel van de maatschappijen bieden inmiddels groene stroom in Zoutenaaie. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan de selectie “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Zoutenaaie vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Veurne bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8630. In de regio kan je soms met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Eneco prijzen juni 2024.