Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken De Moeren

Gemakkelijk energie vergelijken in De Moeren? Dankzij deze website doorzoek je gemakkelijk alle bekende bedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in De Moeren de scherpste prijs kan bieden. Verder check je op deze website waardevolle info over zaken als bijvoorbeeld energieaansluitingen en de slimme meter. Voorts geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Veurne
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende aanbieders bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 295,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in De Moeren?

We zien best veel energieleveranciers in De Moeren. Dit loopt van Eneco tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Hedendaags zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Infrax West. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas & stroom aanbieders je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Moeren voor jou is? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas & stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze energie achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van De Moeren, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van selecties maken in de tool bekijken jullie zonder problemen een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in De Moeren

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom maatschappijen en de prijzen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei beheerders service verlenen. Elke netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in De Moeren betreft Infrax West. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Veurne is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten De Moeren

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Veurne
 • CV Merk: Rendamax
 • Groene stroom: 26,80%
 • Postcode: 8630
 • Mazout consumptie: 1940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-de-moeren

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je huis en woningdetails. Dit gaat over gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van De Moeren is dat gemiddeld 1455 m3 & 3495 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Dit alles zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle pakketten vind jij gegevens met betrekking tot soort energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in De Moeren, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte prijsaanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Dit kan zijn www.engie.be + www.trevion.be. De betreffende energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in De Moeren


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €330 voordeel geven. Desondanks, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bieden wij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: nemen van led verlichting
 • Bespaartip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in De Moeren. Dan bespaar je het meeste geld. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor De Moeren. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw toekomstige organisatie de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste partij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of Trevion. Daarnaast kies je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eneco.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven De Moeren vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in De Moeren en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in De Moeren

Veel energie aanbieders faciliteren inmiddels groene stroom in De Moeren. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in De Moeren vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Veurne zien we allerlei plannen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8630. In deze regio kan je steeds vaker heel gunstig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Comfort Energy prijzen.