Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ramskapelle

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ramskapelle? Met behulp van de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle beschikbare leveranciers als o.a. Eneco & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Ramskapelle het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vind je via onze vergelijker praktische informatie over topics zoals verschillende gasregio’s en vaste en variabele tarieven. Voorts bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nieuwpoort
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 430,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ramskapelle?

Wij zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ramskapelle. Dat loopt uiteen van Lampirus tot en met Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 40 bedrijven. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ramskapelle is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels de energietarievenvergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Ramskapelle, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Geholpen door jouw input in de tool check je simpel en snel een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ramskapelle

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de energietarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Ramskapelle is Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Nieuwpoort is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Ramskapelle

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Nieuwpoort
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 26,30%
 • Postcode: 8620
 • Mazout consumptie: 1890 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-ramskapelle

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit zijn het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Ramskapelle bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 en 3470 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De data die je invult dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Betreffende abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van elk pakket lees jij details als soort energie, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ramskapelle, en de welkomstkorting. Kies de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende aanbieding gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energieleverancier. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.wasewind.be. Jouw aanstaande energieleverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Ramskapelle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €290 voordeel geven. Desondanks, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder bekijk jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigtip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Advies 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ramskapelle. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ramskapelle. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt de gekozen energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste aanbieder. Zoals OCTA+, Lampiris of natuurlijk Belpower. Vervolgens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door de energievergelijker vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ramskapelle vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ramskapelle en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ramskapelle

Een groot deel van de energieleveranciers ondersteunen ondertussen groene stroom in Ramskapelle. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groen beleid hanteren? Gebruik dan zeker voor “Groen uit NL”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Ramskapelle vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Nieuwpoort zien we steeds meer activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8620. In deze omgeving kan je vaak vrij voordelig participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over OCTA+ prijzen.