Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stuivekenskerke

Zonder problemen energie vergelijken in Stuivekenskerke? Geholpen door de energievergelijker achterhaal je eenvoudig alle relevante leveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Stuivekenskerke voor jou de beste prijs heeft. Ook tref je op deze website nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. het ideale overstapmoment en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 210,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Stuivekenskerke?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Stuivekenskerke. Van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 30 providers. Deze bedrijven gebruiken allen het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energieleveranciers actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stuivekenskerke is op dit moment? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Stuivekenskerke, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Met behulp van filters in onze vergelijker bekijkt men simpel en snel een product dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Stuivekenskerke

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van energie-organisaties en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Stuivekenskerke heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Diksmuide valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Stuivekenskerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • CV Merk: Cenvax
 • Groene energie: 25,70%
 • Postcode: 8600
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-stuivekenskerke

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Stuivekenskerke is dat gemiddeld 1400 m3 & 3440 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Omtrent prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Meestal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de totaallijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk pakket lees jij data over type stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Stuivekenskerke, en de overstapbonus. Kies de partij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de onderneming. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.antargaz.be. Jouw toekomstige energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Stuivekenskerke


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €355 bonus betekenen. Desondanks, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter bekijk je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Bezuinigadvies 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktisch advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Stuivekenskerke. Zodanig bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En misschien beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Stuivekenskerke. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je toekomstige energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een nieuwe maatschappij. Denk aan Eneco, ENGIE + ZENO. Ook selecteer je de ingangsdatum van het contract. Je gekozen gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.zeno.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Stuivekenskerke vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Stuivekenskerke en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Stuivekenskerke

Tal van aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Stuivekenskerke. Toch zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene Energie uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Stuivekenskerke vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Diksmuide zien we diverse opdrachten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8600. In de regio kan je soms extra voordelig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Elegant duurzame energie.