Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oostkerke

Direct energie vergelijken in Oostkerke? Met behulp van onze vergelijker achterhaal je overzichtelijk alle relevante maatschappijen. Voorbeelden zijn Engie en Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Oostkerke het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vind je via de Energiehunter bruikbare informatie over onderwerpen als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Bovendien verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende providers in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 295,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Oostkerke?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Oostkerke. Van Essent tot Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 40 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met het net van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostkerke voor jou is? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze energie bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Oostkerke, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door keuzes in de tool zoekt men verrassend eenvoudig een contract dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Oostkerke

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Verstand van zaken!

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Oostkerke is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Diksmuide wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Oostkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • CV ketel: AWB
 • Aandeel duurzaam: 25,30%
 • Postcodegebied: 8600
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1790 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-oostkerke

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Oostkerke is dat gemiddeld 1585 m3 + 3420 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Dit alles dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Omtrent looptijd kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het slim om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende leveranciers en contracten. Bij ieder pakket achterhaal je gegevens met betrekking tot soort energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Oostkerke, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een goede prijsaanbieding in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw nieuwe leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Oostkerke


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €395 besparen. Desondanks, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina lees je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: apparaten uitschakelen
 • Bespaaradvies 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Bespaaradvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktische tip 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oostkerke. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Oostkerke. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt de nieuwe maatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste leverancier. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Trevion. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van deze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Oostkerke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Oostkerke en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Oostkerke

Bijna alle bedrijven bieden onderwijl groene stroom in Oostkerke. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan het filter “Groene energie uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Oostkerke vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Diksmuide zien we meerdere projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8600. In deze buurt kan je soms heel gunstig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Mega duurzame energie.