Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kaaskerke

Eenvoudig energie vergelijken in Kaaskerke? Aan de hand van www.energiehunter.be achterhaal je moeiteloos alle relevante aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Kaaskerke het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien bekijk je via onze vergelijker praktische info over thema’s als bijvoorbeeld energieproblemen en info over een energieneutrale woning. Ook bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 230,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kaaskerke?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Kaaskerke. Van Lampirus tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Infrax West. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kaaskerke is in juni 2024? Voer direct je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, energiebedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Dankzij onze prijzencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Kaaskerke, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van filteren in onze vergelijker checken jullie verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Kaaskerke

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten organisaties en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Kaaskerke is Infrax West. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Diksmuide valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Infrax West. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Kaaskerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • CV Merk: Remeha
 • Groene stroom: 24,80%
 • Postcodegebied: 8600
 • Aantal mazout liters: 1740 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-kaaskerke

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Kaaskerke gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1560 m3 en 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Betreffende looptijd kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Doorgaans is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle grote energie aanbieders. Van alle pakketten achterhaal jij info aangaande soort energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Kaaskerke, en de overstapbonus. Selecteer de partij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte prijsaanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be of natuurlijk www.belpower.be. De betreffende energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Kaaskerke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €320 bonus betekenen. Maar, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter vind je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigadvies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Kaaskerke. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En tevens beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Kaaskerke. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt jouw aanstaande maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Lampiris en Comfort Energy. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum van het contract. De betreffende gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.trevion.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Kaaskerke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Kaaskerke en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Kaaskerke

Bijna alle bedrijven verschaffen inmiddels groene stroom in Kaaskerke. Op dit front kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wijkt nogal af. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de optie “Groene Energie uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Kaaskerke vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Diksmuide zijn er allerlei opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8600. In deze woonplaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Engie duurzame energie.