Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Driekapellen

Op je gemak energie vergelijken in Driekapellen? Aan de hand van de Energiehunter vergelijk je eenvoudig alle grote aanbieders als o.a. Mega & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Driekapellen de laagste prijs hanteert. Ook bekijk je op energiehunter.be waardevolle informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiebelastingen en verschillende contracttypes. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 365,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Driekapellen?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Driekapellen. Van Engie tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 20 bedrijven. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Driekapellen is? Vul snel de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Dankzij onze energie bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Driekapellen, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Aan de hand van filteren in de energievergelijker bekijken jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Driekapellen

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van bedrijven en de tarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Driekapellen heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Diksmuide wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Infrax West. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Driekapellen

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • Populair merk: Elco
 • Groene energie: 24,60%
 • Centrale postcode: 8600
 • Verbruik stookolie: 1720 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-driekapellen

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Driekapellen is dit gemiddeld zo’n 1550 m3 & 3385 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Dit alles hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Omtrent looptijd kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle erkende energieleveranciers. Bij alle pakketten vind je specificaties met betrekking tot type energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Driekapellen, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een interessante leverancier beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.essent.be + www.elegant.be. Jouw aanstaande energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Driekapellen


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €375 bonus betekenen. Desondanks, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be check je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktische tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Driekapellen. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland werkt het zo: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Driekapellen. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt je aanstaande gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe partij. Zoals OCTA+, Essent of natuurlijk Wase Wind. Daarnaast kies je wanneer het contract in moet gaan. De toekomstige energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Aan de hand van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Driekapellen vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Driekapellen en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Driekapellen

Bijna alle energieleveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Driekapellen. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer divers. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan de selectie “Groene energie uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Driekapellen vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In en rondom de gemeente Diksmuide zien we verscheidene opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8600. In deze buurt kan je steeds vaker relatief goedkoop bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo vergelijken.