Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waarmaarde

Gemakkelijk energie vergelijken in Waarmaarde? Dankzij onze website achterhaal je probleemloos alle bekende energiebedrijven als o.a. Eneco en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Waarmaarde de laagste prijs hanteert. Ook check je op deze website handige informatie over zaken zoals verbruik in de regio en uitleg over jouw energierekening. Tevens geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Avelgem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 385,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Waarmaarde?

We zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Waarmaarde. Van Lampirus tot bijvoorbeeld Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 30 energie aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas & stroom aanbieders er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waarmaarde voor jou is? Voer vlug de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Via onze energie tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Waarmaarde, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door selecties in de Energiehunter vinden jullie probleemloos een product dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Waarmaarde

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Diverse looptijden
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Online account

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energiebedrijven en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Waarmaarde is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Avelgem is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Waarmaarde

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Avelgem
 • CV ketel: Watts
 • Groene stroom: 24,00%
 • Centrale postcode: 8581
 • Gem. mazout: 1660 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-waarmaarde

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Waarmaarde gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1520 m3 plus 3355 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze aspecten dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Vaak is het gunstiger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle grote energiebedrijven. Bij elk abonnement achterhaal jij voorwaarden met betrekking tot soort energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Waarmaarde, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Zoals www.luminus.be en www.elegant.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Waarmaarde


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €370 besparen. Daarentegen, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder vind je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: neem een waterbespaarder
 • Praktische tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Waarmaarde. In dat geval ben je het voordeligst uit. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Waarmaarde. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de gekozen energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste energiemaatschappij. Zoals OCTA+, ENGIE of Watz. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Je betreffende energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Waarmaarde vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Waarmaarde en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Waarmaarde

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Waarmaarde. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Waarmaarde vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Avelgem onderscheiden we meerdere stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8581. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Luminus vergelijken.