Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vichte

Snel energie vergelijken in Vichte? Via www.energiehunter.be vind je probleemloos alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Mega en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Vichte de laagste prijs biedt. Daarbij check je op energiehunter.be handige informatie over items als tarieven en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Anzegem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenvergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Gemiddelde besparing van € 365,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Vichte?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in Vichte. Van Essent tot aanbieders zoals Mega, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 organisaties. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Infrax West. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke energie-aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vichte is? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. D.m.v onze prijzencheck ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Vichte, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Geholpen door de keuzevakjes in de tool detecteren jullie zonder problemen een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vichte

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Meerdere contracten
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Vichte betreft Infrax West. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Anzegem is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Vichte

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Anzegem
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel groen: 23,60%
 • Hoofdpostcode: 8570
 • Mazout verbruik: 1620 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-vichte

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Vichte is dit gemiddeld zo’n 1500 m3 en 3335 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Wat betreft contracten kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Veelal is het gunstiger om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle erkende aanbieders van energie. Van ieder contract bekijk je info zoals herkomst van stroom en gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Vichte, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende actie gespot? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de maatschappij. Onder andere www.essent.be en ook www.ecopower.be. De betreffende energieleverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Vichte


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €365 besparen. Maar, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder lees jij 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Advies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Praktisch advies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaaradvies 5: switch van energiemaatschappij

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vichte. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Meestal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En tevens beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Vichte. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw nieuwe leverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer een nieuwe maatschappij. Denk aan OCTA+, Essent of Energie 2030. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de Energiehunter vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Vichte vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vichte en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Vichte

Veel organisaties leveren onderwijl groene stroom in Vichte. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Vichte vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Anzegem bestaan er vele opdrachten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8570. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Engie vergelijken.