Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gijzelbrechtegem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Gijzelbrechtegem? Via onze vergelijker ontdek je moeiteloos alle interessante energiebedrijven als o.a. Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Gijzelbrechtegem de laagste prijs hanteert. Ook tref je op energiehunter.be uitgebreide info over thema’s als o.a. wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contracttypes. Bovendien geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Anzegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 465,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Gijzelbrechtegem?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Gijzelbrechtegem. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 providers. Zij lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke organisaties er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gijzelbrechtegem is voor jouw verbruik? Voer hieronderde gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk ook naar service. Ten slotte wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Via de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Gijzelbrechtegem, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Geholpen door filteren in de prijzenvergelijker vinden jullie probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Gijzelbrechtegem

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Gijzelbrechtegem betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Anzegem is de aardgas netbeheerder Imewo. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Gijzelbrechtegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Anzegem
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel groen: 23,40%
 • Hoofdpostcode: 8570
 • Verbruik Mazout: 1600 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-gijzelbrechtegem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Gijzelbrechtegem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1490 m3 & 3325 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Gewoonlijk is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle interessante energieleveranciers. Bij alle abonnementen bekijk je data als type stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Gijzelbrechtegem, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante korting gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.luminus.be of natuurlijk www.belpower.be. Jouw nieuwe energieleverancier regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Gijzelbrechtegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €265 winst geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktische tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaaradvies 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktisch advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gijzelbrechtegem. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In de regel vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Gijzelbrechtegem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw gekozen leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of ZENO. Tevens bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van deze website tref je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gijzelbrechtegem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Gijzelbrechtegem en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Gijzelbrechtegem

Een groot deel van de bedrijven leveren ondertussen groene stroom in Gijzelbrechtegem. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene energie is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de optie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Gijzelbrechtegem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Anzegem zijn er steeds meer plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8570. In deze buurt kan je in toenemende mate extra voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo diensten.