Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moorsele

Meteen energie vergelijken in Moorsele? Dankzij de Energiehunter achterhaal je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Watz en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Moorsele de beste deal heeft! Bovendien vergaar je op energiehunter.be waardevolle informatie over onderwerpen zoals de netbeheerder en verschillende contracttypes. Ook vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Wevelgem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,449
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 335,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Moorsele?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Moorsele. Dat loopt van Engie tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Infrax West. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moorsele is? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een storing, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Geholpen door onze prijzencheck vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Moorsele, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filters in de energievergelijker check je verrassend eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Moorsele

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Moorsele betreft Infrax West. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Wevelgem is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Moorsele

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Wevelgem
 • CV Merk: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 23,30%
 • Centrale postcode: 8560
 • Gem. mazout: 1590 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,449
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-moorsele

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinfo. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Moorsele is dat gemiddeld 1485 m3 en 3320 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van alle abonnementen bekijk je data als herkomst van stroom en gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Moorsele, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele prijsaanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.elegant.be. De door jou gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Moorsele


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €280 besparen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand bieden wij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bespaartip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaaradvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Moorsele. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Moorsele. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je toekomstige gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan Luminus, Lampiris + Elegant. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. De aanstaande gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze website achterhaal je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Moorsele vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Moorsele en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Moorsele

Een groot deel van de aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Moorsele. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Moorsele vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Wevelgem bestaan er steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8560. In deze plaats kan je meer en meer extra voordelig meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Elegant diensten.