Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hulste

Zonder problemen energie vergelijken in Hulste? Met behulp van onze website doorzoek je moeiteloos alle erkende leveranciers als o.a. OCTA+ & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Hulste prijstechnisch het meest interessant is. Ook lees je op deze website uitgebreide info over items zoals energiegebruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Daarnaast verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Harelbeke
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,443
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 370,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hulste?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in Hulste. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment tellen we ruim 25 bedrijven. Deze leveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Infrax West. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hulste is voor jouw situatie? Geef direct jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een storing, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze handige vergelijker ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Hulste, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door middel van filteren in de Energiehunter detecteer je probleemloos een product dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Hulste

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Duidelijke website

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Hulste is Infrax West. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Harelbeke is de aardgas netbeheerder Imewo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Hulste

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Harelbeke
 • CV ketel: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 22,70%
 • Centrale postcode: 8531
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1530 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,443
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-hulste

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Hulste gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1455 m3 plus 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote energieleveranciers. Bij alle abonnementen lees je data aangaande type stroom/gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hulste, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het bedrijf. O.a. www.octaplus.be of natuurlijk www.eni.com. De nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hulste


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €345 rendement bieden. Toch, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Via de energiehunter tref jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktische tip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktisch advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Hulste. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hulste. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren zo’n persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt jouw aankomende energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste of voordeligste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De aanstaande organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.zeno.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hulste vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Hulste en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Hulste

Tal van energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Hulste. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label komt 100% groen tot stand. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groen uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Hulste vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Harelbeke zien we nogal wat activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8531. In deze regio kan je meer en meer relatief goedkoop meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen installeren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van OCTA+ diensten.