Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rollegem

Zonder problemen energie vergelijken in Rollegem? Dankzij onze vergelijker vind je probleemloos alle grote aanbieders als o.a. Mega & Lampirus. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Rollegem de beste deal heeft! Daarbij bekijk je via de energievergelijker waardevolle info over zaken als bijvoorbeeld maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kortrijk
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 460,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Rollegem?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Rollegem. Van Essent tot Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In juli 2024 tellen we ruim 30 bedrijven. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rollegem is? Geef direct de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En wij begrijpen dat! Met behulp van de energietarievenvergelijker check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Rollegem, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Aan de hand van de keuzevakjes in de tool vinden jullie zonder problemen een overeenkomst dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Rollegem

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Rollegem betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Kortrijk valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Infrax West. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Rollegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kortrijk
 • Populaire CV: Baxi
 • Aandeel groen: 22,40%
 • Postcodegebied: 8510
 • Mazout consumptie: 1500 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-rollegem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Rollegem is dat gemiddeld 1440 m3 en 3490 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Aangaande contracttermijn kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij elk contract zoek je voorwaarden als type energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Rollegem, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieder in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.zeno.be. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Rollegem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €355 rendement bieden. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Praktische tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Bezuinigadvies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Rollegem. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen switchen, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap is het principe: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Rollegem. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je betreffende aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Bijv. Luminus, Essent en ook Belpower. Vervolgens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de energievergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Rollegem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Rollegem en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Rollegem

De meeste aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Rollegem. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Rollegem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Kortrijk kennen we diverse acties volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8510. In deze buurt kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Woning met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Engie diensten.