Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kooigem

Meteen energie vergelijken in Kooigem? Met behulp van energiehunter.be ontdek je probleemloos alle verkrijgbare maatschappijen als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Kooigem de laagste prijs hanteert. Daarnaast vind je op deze website waardevolle info over onderwerpen zoals overstappen en info over de enkele of dubbele meter. Ook bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortrijk
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende leveranciersbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 485,00.

Probleemloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Kooigem?

Wij zien nogal wat energieleveranciers in Kooigem. Dit varieert van Essent tot Mega, de keuze is reusachtig groot. In juni 2024 kan je kiezen uit om en nabij 40 providers. Zij zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Imewo. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kooigem is die past bij jouw verbruik? Geef direct de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energievergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Kooigem, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Via filters in de vergelijkingstool vindt men simpel en snel een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Kooigem

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Verschillende termijnen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Kooigem betreft Imewo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Kortrijk wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Kooigem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kortrijk
 • CV ketel: Agpo
 • Groene energie: 22,20%
 • Postcode: 8510
 • Verbruik Mazout: 2990 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-kooigem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Kooigem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 + 3480 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Al deze zaken zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle erkende energieleveranciers. Bij elk contract zie je gegevens met betrekking tot herkomst energie, type contract, de prijzen van gas en elektra in Kooigem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die past bij jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire leverancier gespot? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Kooigem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €340 opleveren. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Onderstaand check jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Tip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Kooigem. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Kooigem. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt jouw gekozen energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een beschikbare energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en ook Energy People. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige prijzen en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Kooigem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Kooigem en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Kooigem

De meeste energiemaatschappijen leveren momenteel groene stroom in Kooigem. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan een filter voor “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Kooigem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Kortrijk bestaan er diverse opdrachten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8510. In deze plaats kan je soms heel gunstig meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Poweo energie.