Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Stalhille

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Stalhille? Aan de hand van deze website check je probleemloos alle bekende energieleveranciers als o.a. Watz en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Stalhille de laagste prijs biedt. Voorts lees je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als tarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien bieden wij een aantal handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jabbeke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,432
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders bij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 425,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Stalhille?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Stalhille. Dat gaat van Essent tot en met OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 35 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Stalhille is op dit moment? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energietarievenvergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Stalhille, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. D.m.v filteren in de prijzenvergelijker bekijken jullie eenvoudig een product dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Stalhille

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Positieve energie

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom bedrijven en de energietarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Stalhille heet Imewo. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Jabbeke valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Stalhille

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Jabbeke
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel groen: 21,60%
 • Centrale postcode: 8490
 • Aantal mazout liters: 2930 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,432
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-stalhille

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Stalhille gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1400 m3 en 3450 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De data die je invult hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Betreffende prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het verstandig om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle erkende energiebedrijven. Bij elk pakket zie jij informatie als type energie, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Stalhille, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende aanbieder beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Bijv. www.essent.be en www.wasewind.be. Jouw toekomstige energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Stalhille


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €340 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna check je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bespaartip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Stalhille. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Veelal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien is er sprake van een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Stalhille. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt jouw nieuwe energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe partij. Zoals Luminus, Lampiris of Comfort Energy. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Stalhille vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Stalhille en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Stalhille

De meeste aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Stalhille. Echter is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Stalhille vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Jabbeke kennen we vele stappen met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8490. In deze regio kan je soms heel gunstig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Luminus energie.