Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jabbeke

Gemakkelijk energie vergelijken in Jabbeke? Met behulp van onze website check je gemakkelijk alle erkende aanbieders. Voorbeelden zijn Watz & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Jabbeke de scherpste prijs kan bieden. Tevens bekijk je op deze website uitgebreide info over items als stroomtarieven en slimme thermostaten. Daarnaast komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Jabbeke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenbij elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 240,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Jabbeke?

Er zijn enorm veel energieleveranciers in Jabbeke. Dat gaat van Poweo tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze gebruiken allen de leidingen van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jabbeke is? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de vergelijkingstool vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Jabbeke, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v jouw input in de prijzenvergelijker ontdek jij probleemloos een abonnement dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Jabbeke

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Jabbeke heet Imewo. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Jabbeke valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Jabbeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Jabbeke
 • Populair merk: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 0,184%
 • Hoofdpostcode: 8490
 • Aantal mazout liters: 1540 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-jabbeke

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Jabbeke is dit gemiddeld zo’n 1500 m3 en 3485 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Al deze zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel loont het om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Van alle pakketten lees jij voorwaarden zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Jabbeke, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een passende aanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de website van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be en www.eneco.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Jabbeke


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €320 korting realiseren. Daarentegen, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hieronder vind jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bezuinigtip 3: kies een slimme thermostaat
 • Praktische tip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigadvies 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Jabbeke. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Normaal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Jabbeke. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de nieuwe gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste leverancier. Bedrijven als OCTA+, Essent + Comfort Energy. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van onze website achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Jabbeke vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Jabbeke en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Jabbeke

Veel maatschappijen verschaffen momenteel groene stroom in Jabbeke. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Jabbeke vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Jabbeke bestaan er tegenwoordig vele plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8490. In deze plaats kan je vaak heel gunstig meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over OCTA+.


Alle plaatsen in deze gemeente