Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ichtegem

Snel online energie vergelijken in Ichtegem? Geholpen door onze vergelijker ontdek je supersnel alle verkrijgbare energie aanbieders zoals Eneco en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Ichtegem het goedkoopste contract aanbiedt. Ook check je op onze website praktische info over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en concrete energiebespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ichtegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers in een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 295,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ichtegem?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ichtegem. Dat gaat van Essent tot aan Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags kun je kiezen uit circa 35 organisaties. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke leveranciers je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ichtegem is die past bij jouw verbruik? Vul snel de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energiehunter tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Ichtegem, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door middel van keuzes in de tool achterhaal jij simpel en snel een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ichtegem

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten leveranciers en de energietarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Ichtegem heet Imewo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Ichtegem wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Ichtegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ichtegem
 • Populaire CV: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 0,183%
 • Postcode: 8480
 • Verbruik stookolie: 1530 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-ichtegem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Ichtegem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1495 m3 en 3480 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Dikwijls is het verstandig om jaarlijks een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle populaire aanbieders van energie. Bij alle pakketten zoek je info aangaande type stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ichtegem, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige actie in het lijstje? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Denk aan www.energie2030.be en ook www.ebem.be. Jouw nieuwe energie-partij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Ichtegem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €360 voordeel geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Onderstaand vind je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Tip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Advies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: de gevels isoleren.
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ichtegem. Zodanig ben je het voordeligst uit. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland werkt het zo: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Ichtegem. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw nieuwe aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. OCTA+, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Daarna beslis je over de startdatum van het abonnement. Jouw aankomende gas en stroom aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ichtegem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ichtegem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Ichtegem

Het merendeel van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Ichtegem. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval het filter “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Ichtegem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Ichtegem bestaan er tegenwoordig meerdere stappen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8480. In deze omgeving kan je in toenemende mate heel gunstig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Eneco.


Alle plaatsen in deze gemeente