Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bekegem

Snel energie vergelijken in Bekegem? Aan de hand van de Energiehunter doorzoek je gemakkelijk alle relevante aanbieders als bijv. Luminus en Belpower. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Bekegem de beste deal heeft! Daarnaast check je via de Energiehunter bruikbare informatie over zaken zoals overstappen en concrete energiebespaartips. Daarnaast komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ichtegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersnaast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Bekegem?

Wij zien best veel energieleveranciers in Bekegem. Van Poweo tot Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Imewo. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bekegem is in juli 2024? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energietarievenvergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Bekegem, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van selecties maken in de vergelijkingstool detecteert men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Bekegem

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van bedrijven en de onkosten zijn anders per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Bekegem heet Imewo. De tarieven voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ichtegem is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Bekegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ichtegem
 • CV ketel: Atag
 • Aandeel duurzaam: 21,30%
 • Centrale postcode: 8480
 • Mazout: 2900 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-bekegem

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je huis en woningdetails. Dat betreft het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Bekegem ligt dat gemiddeld op circa 1590 m3 en 3435 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. De data die je invult werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Doorgaans is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Van elk contract bekijk jij voorwaarden aangaande soort energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Bekegem, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele leverancier gecheckt? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het energiebedrijf. O.a. www.lampiris.be en www.ecopower.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bekegem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 voordeel geven. Echter, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bieden wij 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Bekegem. Dan betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in de basis: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Bekegem. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt je geselecteerde energiemaatschappij het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE en Ebem. Tevens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen gas en stroom maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bekegem vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bekegem en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bekegem

Bijna alle leveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Bekegem. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Bekegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Ichtegem zien we nogal wat stappen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8480. Als inwoner van deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Essent energie.