Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ettelgem

Direct energie vergelijken in Ettelgem? Door gebruik te maken van onze website vergelijk je probleemloos alle grote maatschappijen zoals Mega & Poweo. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Ettelgem de scherpste prijs kan bieden. Verder vind je via de energievergelijker waardevolle info over zaken als onderwerpenen salderen. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oudenburg
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende providers gemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparing loopt op tot € 205,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Ettelgem?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ettelgem. Dat loopt van Lampirus tot aan Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 25 organisaties. Deze bedrijven gebruiken allen het netwerk van Imewo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ettelgem voor jou is? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desondanks, aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Middels de energievergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Ettelgem, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door selecties in de prijzenvergelijker bekijkt men moeiteloos een energiecontract dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Ettelgem

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van leveranciers en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net verbonden zijn. Elke netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ettelgem betreft Imewo. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Oudenburg wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Ettelgem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Oudenburg
 • Populair merk: Pentec
 • Groene stroom: 20,70%
 • Hoofdpostcode: 8460
 • Verbruik Mazout: 2840 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-ettelgem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Ettelgem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1560 m3 en nog eens 3405 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle populaire aanbieders + contracten. Bij elk contract achterhaal je specificaties m.b.t. herkomst energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Ettelgem, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een goede prijsaanbieding gecheckt? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. O.a. www.octaplus.be + www.wasewind.be. De gekozen maatschappij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Ettelgem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 besparen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina lees jij 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bezuinigtip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Praktische tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Ettelgem. Dan is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ettelgem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt je toekomstige energie-organisatie het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Denk aan Eneco, ENGIE en Ecopower. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. De betreffende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ettelgem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Ettelgem en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Ettelgem

Tal van bedrijven leveren inmiddels groene stroom in Ettelgem. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Ettelgem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Oudenburg onderscheiden we diverse initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8460. In de regio kan je meer en meer extra voordelig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Lampirus juli 2024.