Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mannekensvere

Meteen energie vergelijken in Mannekensvere? Met behulp van onze website check je probleemloos alle verkrijgbare leveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Mannekensvere voor jou de beste prijs heeft. Daarbij check je op deze pagina bruikbare informatie over onderwerpen zoals overstappen en info over duurzame energie. Daarnaast geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Middelkerke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,417
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle organisaties naast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 355,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mannekensvere?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Mannekensvere. Dat loopt van Eneco tot en met Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 30 maatschappijen. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Imewo. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mannekensvere is voor jouw situatie? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de vergelijkingstool check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Mannekensvere, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v keuzes in de energievergelijker vind je simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Mannekensvere

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Uitstekende klantenservice
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Altijd inzicht in het verbruik
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders actief zijn. Elke netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Mannekensvere is Imewo. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Middelkerke is de huidige netbeheerder van het aardgas Imewo. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Mannekensvere

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,417
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-mannekensvere

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Mannekensvere ligt dat gemiddeld op circa 1530 m3 & 3375 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. In algemene zin is het voordeliger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder abonnement achterhaal je data over soort stroom/gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Mannekensvere, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante actie in het lijstje? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van het energiebedrijf. Bijv. www.octaplus.be + www.eni.com. Jouw aanstaande energie-partij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Mannekensvere


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €395 opleveren. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hierna bieden wij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaaradvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaaradvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Mannekensvere. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Mannekensvere. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten ontvang jij elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt de aankomende aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste aanbieder. Denk aan OCTA+, ENGIE en ook Comfort Energy. Tevens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. De geselecteerde energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door onze vergelijker achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Mannekensvere vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Mannekensvere en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Mannekensvere

De meeste energieleveranciers verschaffen onderwijl groene stroom in Mannekensvere. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Mannekensvere vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Middelkerke bestaan er tegenwoordig vele acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8433. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Essent juli 2024.