Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vlissegem

Meteen energie vergelijken in Vlissegem? Geholpen door de energievergelijker vergelijk je overzichtelijk alle interessante maatschappijen. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Vlissegem de beste deal heeft! Verder tref je via de Energiehunter uitgebreide informatie over zaken als o.a. het ideale overstapmoment en verschillende contractsoorten. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: De Haan
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,414
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersbij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 355,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Vlissegem?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Vlissegem. Dat gaat van Engie tot bijvoorbeeld Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag tellen we ruim 30 providers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het netwerk van Imewo. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vlissegem is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze prijzencheck vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Vlissegem, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij filters in de Energiehunter checken jullie verrassend eenvoudig een contract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Vlissegem

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Vlissegem betreft Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente De Haan wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Vlissegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: De Haan
 • CV ketel: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 19,80%
 • Postcodegebied: 8421
 • Verbruik Mazout: 2750 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,414
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-vlissegem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Vlissegem ligt dat gemiddeld op circa 1515 m3 en 3360 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren dragen bij aan het energietarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter kan het uit om ieder jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk pakket check jij info met betrekking tot soort energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Vlissegem, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante korting gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be of www.wasewind.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vlissegem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €250 winst geven. Desondanks, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via de energiehunter bieden wij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaartip 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Vlissegem. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Veelal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En tevens beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Vlissegem. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt de nieuwe gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een nieuwe partij. Zoals Eneco, Lampiris en Aspiravi. Bij de volgende stap bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij deze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lage kosten en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Vlissegem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Vlissegem en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Vlissegem

Veel leveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Vlissegem. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Vlissegem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente De Haan zijn er allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8421. In deze regio kan je vaak extra voordelig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Poweo overstappen.