Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken De Haan

Direct energie vergelijken in De Haan? Door gebruik te maken van energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in De Haan het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij vergaar je via de energievergelijker praktische informatie over thema’s zoals maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: De Haan
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire maatschappijennaast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Besparingen mogelijk tot wel € 375,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in De Haan?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in De Haan. Dat loopt van Lampirus tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. In maart 2024 is het aanbod ongeveer 25 providers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in De Haan is die past bij jouw verbruik? Geef hierna jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energievergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van De Haan, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! D.m.v de keuzevakjes in de Energiehunter achterhaal jij probleemloos een contract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in De Haan

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in De Haan betreft Imewo. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente De Haan is de netbeheerder van het gas Imewo. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over De Haan

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: De Haan
 • CV ketel: Cenvax
 • Groene energie: 0,203%
 • Centrale postcode: 8420
 • Verbruik Mazout: 1620 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-de-haan

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In De Haan gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1470 m3 plus 3455 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Dikwijls kan het uit om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle mogelijke energiebedrijven. Van alle abonnementen lees jij gegevens over soort energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in De Haan, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte korting gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de leverancier. Bijv. www.engie.be en www.trevion.be. Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in De Haan


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €325 korting realiseren. Daarentegen, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina lees je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigadvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaartip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in De Haan. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht is er sprake van een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor De Haan. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw aankomende gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste aanbieder. Onder andere OCTA+, Lampiris en ZENO. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven De Haan vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in De Haan en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in De Haan

De meeste energieleveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in De Haan. Echter zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist “groen” genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “Groene energie uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in De Haan vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente De Haan zijn er vele plannen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8420. In deze woonplaats kan je steeds vaker relatief goedkoop meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Elegant prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente