Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Knokke-Heist

Gemakkelijk energie vergelijken in Knokke-Heist? Met behulp van energiehunter.be vergelijk je supersnel alle erkende energiebedrijven als bijv. Mega & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Knokke-Heist de laagste prijs hanteert. Daarnaast check je op deze website nuttige informatie informatie over thema’s zoals verschillende gasregio’s en salderen. Voorts geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Knokke-Heist
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 210,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Knokke-Heist?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Knokke-Heist. Dat loopt van Essent tot aanbieders zoals Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In maart 2024 kun je kiezen uit circa 20 leveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Ieh. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Knokke-Heist voor jou is? Geef moeiteloos jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Middels de vergelijkingstool tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Knokke-Heist, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van keuzes in de energievergelijker achterhalen jullie probleemloos een product dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Knokke-Heist

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders actief zijn. Elke netbeheerder hanteert weer zijn eigen prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Knokke-Heist heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Knokke-Heist wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Knokke-Heist

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-knokke-heist

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Start met de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Knokke-Heist ligt dit gemiddeld op 1445 m3 en 3430 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van looptijd zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls kan het uit om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij elk contract check je details zoals herkomst energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Knokke-Heist, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die rijmt met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige prijsaanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de aanbieder. Bijv. www.essent.be en ook www.antargaz.be. De gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Knokke-Heist


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €325 korting realiseren. Evenwel, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bekijk jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaartip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Knokke-Heist. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Knokke-Heist. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden zo’n zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt de geselecteerde gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of natuurlijk Belpower. Hierna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Knokke-Heist vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Knokke-Heist en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Knokke-Heist

Veel maatschappijen verschaffen inmiddels groene stroom in Knokke-Heist. Toch is onderling veel verschil te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Knokke-Heist vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Knokke-Heist onderscheiden we allerlei acties met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8300. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Luminus prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente