Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Knokke

Meteen energie vergelijken in Knokke? Aan de hand van onze website achterhaal je snel en simpel alle relevante maatschappijen. Voorbeelden zijn Luminus en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Knokke de beste deal heeft! Daarbij bekijk je op onze website praktische info over zaken zoals gastarieven en info over duurzame energie. Verder verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Knokke-Heist
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 285,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Knokke?

We zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Knokke. Dat gaat van Eneco tot aan Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik zijn het zo’n 35 leveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke energie-organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Knokke voor jou is? Voer vlug de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energie-organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energievergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Knokke, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Dankzij jouw input in de Energiehunter achterhaal jij verrassend eenvoudig een energiecontract dat aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Knokke

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Eigen account
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen mei 2024)

De condities van energiebedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Knokke heet Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Knokke-Heist wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Knokke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Knokke-Heist
 • CV ketel: Pelgrim
 • Aandeel groen: 39,70%
 • Centrale postcode: 8300
 • Aantal mazout liters: 2530 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-knokke

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de standaard informatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Knokke is dat gemiddeld 1405 m3 en 3465 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Vaak is het verstandig om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle mogelijke energie aanbieders. Van elk contract tref je informatie aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Knokke, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire korting in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.essent.be en www.poweo.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Knokke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €375 besparen. Toch, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters tref jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigadvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktisch advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bezuinigtip 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Knokke. Dan bespaar je het meeste geld. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Knokke. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt de aankomende energie-aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Bijv. Luminus, ENGIE en Aspiravi. Ook kies je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Middels de energievergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere tarieven en goede welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Knokke vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Knokke en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Knokke

Het gros van de bedrijven ondersteunen ondertussen groene stroom in Knokke. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies in dat geval een filter voor “Groen uit België”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Knokke vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Knokke-Heist zien we vele stappen rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8300. Als inwoner van deze plaats kan je soms extra voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk ook Engie afsluiten.