Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Loppem

Op je gemak energie vergelijken in Loppem? Geholpen door de energievergelijker check je snel en simpel alle erkende leveranciers. Voorbeelden zijn Mega & Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Loppem prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je via de energievergelijker praktische info over thema’s zoals energiebelastingen en info over duurzame energie. Bovendien geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zedelgem
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 490,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Loppem?

Wij zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Loppem. Dat loopt uiteen van Essent tot bijvoorbeeld Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Loppem is die past bij jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er een gasstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door middel van de energiehunter achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Loppem, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties maken in de tool bekijkt men moeiteloos een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Loppem

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van bedrijven en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net heeft zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Loppem betreft Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Zedelgem is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Loppem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zedelgem
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Groene energie: 39,40%
 • Centrale postcode: 8210
 • Mazout: 2500 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-loppem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Loppem is dat gemiddeld 1595 m3 plus 3450 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Rondom looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het slim om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van ieder pakket vind jij specificaties met betrekking tot soort energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Loppem, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Zoals www.essent.be + www.antargaz.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Loppem


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €310 opleveren. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigadvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigtip 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Bespaaradvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Loppem. Zodanig ben je het voordeligst uit. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Loppem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt je toekomstige energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de goedkoopste energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Essent + Antargaz. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Loppem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Loppem en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Loppem

Bijna alle organisaties bieden onderwijl groene stroom in Loppem. Op dit front is er veel variatie te vinden. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Neem dan de optie “Groen uit NL”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Loppem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Zedelgem zijn er allerlei acties rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8210. In de regio kan je soms zeer betaalbaar meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Elegant abonnement.