Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Andries

Op je gemak energie vergelijken in Sint-Andries? Met behulp van de Energiehunter tref je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders als bijvoorbeeld Essent & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Sint-Andries prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast tref je op energiehunter.be handige info over items zoals energiegebruik in de regio en tips om te besparen op energie. Ook vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Brugge
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 330,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Andries?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Sint-Andries. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Luminus, de keuze is enorm. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 20 bedrijven. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Wallonie. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke bedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Andries voor jou is? Geef eenvoudig de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Echter, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een storing, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de energiehunter vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Sint-Andries, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Geholpen door filters in de Energiehunter detecteert men eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sint-Andries

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstellingen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Sint-Andries heet Gaselwest Wallonie. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Brugge valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Sint-Andries

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Brugge
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene energie: 39,20%
 • Postcodegebied: 8200
 • Verbruik Mazout: 2480 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-sint-andries

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Onder andere omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Sint-Andries is dat gemiddeld 1585 m3 en 3440 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren beïnvloeden het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Aangaande prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Veelal loont het om elk jaar opnieuw een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote energieleveranciers. Bij ieder pakket check jij details over herkomst energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Sint-Andries, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende kortingsactie gespot? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de energieleverancier. Bijv. www.energie2030.be + www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Andries


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €315 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder check jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: sluit de klep van de open haard
 • Advies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: zet de verwarming een graadje lager

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sint-Andries. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desondanks, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Sint-Andries. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de nieuwe maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een beschikbare energieleverancier. Onder andere Luminus, ENGIE of natuurlijk Poweo. Ook beslis je over het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Middels de energievergelijker check je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Sint-Andries vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sint-Andries en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Sint-Andries

De meeste bedrijven bieden momenteel groene stroom in Sint-Andries. Toch zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Sint-Andries vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Brugge zien we vele plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8200. In deze plaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Lampirus abonnement.