Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Koolkerke

Snel energie vergelijken in Koolkerke? Met behulp van energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle grote energieleveranciers als bijv. Eneco & Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Koolkerke prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij verzamel je op deze website handige info over thema’s zoals tarieven en verschillende contracttypes. Tevens verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Brugge
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende organisaties bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 335,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Koolkerke?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Koolkerke. Dit varieert van Essent tot aanbieders zoals Mega, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het net van Ieh. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Koolkerke is op dit moment? Vul moeiteloos de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gas- en stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van onze tarievencheck achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Koolkerke, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door jouw input in de tarievenvergelijker checken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Koolkerke

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Koolkerke is Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Brugge is de aardgas netbeheerder Gaselwest Wallonie. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Koolkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Brugge
 • CV Merk: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 38,80%
 • Hoofdpostcode: 8000
 • Gem. mazout: 2440 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-koolkerke

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met jouw basisgegevens. Onder andere het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Koolkerke is het gemiddelde verbruik ong. 1565 m3 + 3420 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Deze aspecten hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijsafspraken kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Doorgaans loont het om elk jaar opnieuw een nieuw contract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle mogelijke leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement achterhaal jij voorwaarden over soort stroom/gas, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Koolkerke, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie aanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.comfortenergy.be. De betreffende energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Koolkerke


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €330 winst geven. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters lees je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaaradvies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktisch advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Koolkerke. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Meestal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Koolkerke. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt je geselecteerde gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere OCTA+, ENGIE + Poweo. Hierna kies je de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Koolkerke vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Koolkerke en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Koolkerke

Het gros van de organisaties ondersteunen ondertussen groene stroom in Koolkerke. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Neem dan de optie “Groene energie uit NL”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Koolkerke vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Brugge zien we diverse activiteiten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8000. In de regio kan je soms met financiële bonussen bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over OCTA+ abonnement.