Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marenne

Meteen energie vergelijken in Marenne? Middels energiehunter.be ontdek je eenvoudig alle erkende leveranciers als o.a. Engie en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Marenne de laagste prijs hanteert. Ook verzamel je op energiehunter.be uitgebreide informatie over topics als leveranciers en slimme thermostaten. Ook bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Hotton
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 335,00.

Probleemloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Marenne?

We zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Marenne. Van Engie tot een speler als OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit ogenblik zijn het zo’n 35 energieleveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het net van Ieh. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marenne is die past bij jouw verbruik? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een storing, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door onze prijzencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Marenne, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties maken in de prijzenvergelijker achterhalen jullie gemakkelijk een contract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Marenne

 • Engie: Vaste energieprijzen
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Energy+ Mazout
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Marenne betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Hotton is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Marenne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Hotton
 • Populair merk: AWB
 • Aandeel groen: 38,40%
 • Postcodegebied: 6990
 • Aantal mazout liters: 2400 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-marenne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Start met de standaard informatie. Onder andere gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Marenne ligt dit gemiddeld op 1545 m3 & 3400 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Aangaande contracten kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is de totaallijst met alle grote energie aanbieders. Van ieder abonnement bekijk je data aangaande type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Marenne, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die klopt met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante actie gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Bijv. www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. De nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Marenne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €255 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina check je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? De energiehunters raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Marenne. Zodoende is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Marenne. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans regelt jouw nieuwe organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en Poweo. Ook kies je het moment waarop het contract ingaat. Je toekomstige gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energie2030.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij voordelige prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Marenne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Marenne en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Marenne

Het merendeel van de energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Marenne. Toch kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Marenne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Hotton zijn er meerdere plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6990. In de regio kan je wellicht heel gunstig deelnemen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Woning met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz tarieven.