Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fronville

Snel online energie vergelijken in Fronville? Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je snel en simpel alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Luminus en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Fronville de beste deal heeft! Ook vergaar je op deze pagina uitgebreide info over thema’s zoals energiebelastingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Ook vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hotton
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven bij elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar tot wel € 380,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Fronville?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Fronville. Dit varieert van Lampirus tot aan Watz, de keuze is reusachtig groot. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 20 leveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Gaselwest Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas en stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fronville is? Geef hierna de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Fronville, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij jouw input in de tarievenvergelijker ontdek je moeiteloos een contract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Fronville

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Ook met zonnepanelen
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Fronville heet Gaselwest Wallonie. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Hotton is de netbeheerder van het gas Gaselwest Wallonie. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Fronville

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Hotton
 • Populair merk: Bosch
 • Aandeel groen: 38,20%
 • Centrale postcode: 6990
 • Gem. mazout: 2380 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-fronville

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste je contactgegevens. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Fronville bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1535 m3 en 3390 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze factoren werken door in de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het slim om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van ieder pakket achterhaal je details als type energie, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Fronville, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige leverancier tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de onderneming. O.a. www.lampiris.be en www.aspiravi.be. De nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Fronville


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €315 opleveren. Daartegenover, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter vind jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts vinden: maak een sport van het overstappen in Fronville. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Vaak vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Fronville. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt de toekomstige gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de beste of voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en ook Aspiravi. Ook selecteer je de startdatum van het abonnement. De aankomende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze website ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Fronville vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Fronville en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Fronville

Een groot deel van de maatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Fronville. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Fronville vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Hotton zijn er diverse plannen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6990. In deze regio kan je steeds vaker financieel aantrekkelijk meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Elegant tarieven.