Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hodister

Gemakkelijk energie vergelijken in Hodister? Aan de hand van www.energiehunter.be doorzoek je snel en simpel alle relevante leveranciers zoals Eneco en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Hodister prijstechnisch het meest interessant is. Tevens vind je via de Energiehunter waardevolle informatie over onderwerpen als gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Ook geven we 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rendeux
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasGaselwest Wallonie
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvennaast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 470,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Hodister?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Hodister. Dit varieert van Poweo tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het netwerk van Ieh. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Uitzoeken welke bedrijven in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hodister is op dit moment? Geef eenvoudig jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: kijk ook naar service. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze prijzencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Hodister, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filters in de vergelijkingstool zoek je simpel en snel een abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Hodister

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Hodister heet Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Rendeux valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Wallonie. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Hodister

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Rendeux
 • Populair merk: Vaillant
 • Groene stroom: 38,00%
 • Hoofdpostcode: 6987
 • Verbruik Mazout: 2360 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Gaselwest Wallonie
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-hodister

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Begin met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Hodister gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1525 m3 + 3380 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles bepalen jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans loont het om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle erkende aanbieders van energie. Van elk abonnement tref jij data aangaande soort energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hodister, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een interessante actie in het lijstje? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.essent.be en ook www.belpower.be. Jouw toekomstige aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Hodister


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €280 opleveren. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via onze hunters bekijk je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Praktische tip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Hodister. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. In de regel worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Hodister. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden een persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de aanstaande gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste maatschappij. Bijv. OCTA+, Essent of Aspiravi. Bij de volgende stap beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Hodister vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Hodister en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hodister

Bijna alle energieleveranciers leveren op dit moment groene stroom in Hodister. Op dit front zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan het filter “Groene energie uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Hodister vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Rendeux zijn er allerlei acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6987. In deze plaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Lampirus tarieven.