Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Samrée

Op je gemak energie vergelijken in Samrée? Via www.energiehunter.be doorzoek je supersnel alle relevante energie aanbieders als o.a. OCTA+ en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Samrée prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij vergaar je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over items zoals gastarieven en verschillende contracttypes. Daarnaast vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: La Roche-En-Ardenne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 205,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Samrée?

Wij zien best veel energieleveranciers actief in de regio Samrée. Dit varieert van Eneco tot en met Ecopower, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Samrée is in juli 2024? Voer direct je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een gasstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze energie vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Samrée, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door gebruik te maken van filteren in de tarievenvergelijker vind jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Samrée

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Samrée heet Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente La Roche-En-Ardenne is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Samrée

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-samree

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Samrée ligt dat gemiddeld op circa 1500 m3 + 3355 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze details hebben effect op het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot looptijd kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je ziet nu een overzicht met alle verkrijgbare energiebedrijven. Van ieder contract vind je details aangaande soort stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Samrée, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige kortingsactie in het lijstje? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.engie.be of www.trevion.be. De gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Samrée


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €390 bonus betekenen. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina bekijk jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bespaaradvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Samrée. Dan is de besparing het grootst. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Veelal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast is er sprake van een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Samrée. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg jij jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt je geselecteerde organisatie het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe maatschappij. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Wase Wind. Tevens beslis je over de startdatum van het abonnement. De toekomstige energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.belpower.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Samrée vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Samrée en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Samrée

Het merendeel van de energieleveranciers verschaffen onderwijl groene stroom in Samrée. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers een groene strategie voeren? Kies dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Samrée vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente La Roche-En-Ardenne kennen we meerdere acties binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6982. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Eneco tarieven.