Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vaux-Chavanne

Snel online energie vergelijken in Vaux-Chavanne? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je moeiteloos alle grote energieleveranciers als bijvoorbeeld Watz & Lampirus. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Vaux-Chavanne de beste deal heeft! Voorts check je op energiehunter.be uitgebreide informatie over zaken als onderwerpenen verschillende contracttypes. Bovendien geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Manhay
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Wallonie
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 295,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Vaux-Chavanne?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Vaux-Chavanne. Dat loopt van Eneco tot Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 organisaties. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Wallonie. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vaux-Chavanne is voor jouw situatie? Vul eenvoudig de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energietarievenvergelijker check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vaux-Chavanne, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Dankzij de keuzevakjes in onze vergelijker zoek je verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vaux-Chavanne

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vaux-Chavanne heet Gaselwest Wallonie. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Manhay is de netbeheerder van het gas Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Vaux-Chavanne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Manhay
 • CV Merk: Watts
 • Groene stroom: 37,10%
 • Postcodegebied: 6960
 • Aantal mazout liters: 2270 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Wallonie
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-vaux-chavanne

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Vaux-Chavanne ligt dat gemiddeld op circa 1480 m3 en nog eens 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal kan het uit om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle abonnementen tref jij info als soort stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Vaux-Chavanne, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige aanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de onderneming. O.a. www.octaplus.be of www.trevion.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Vaux-Chavanne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €350 rendement bieden. Echter, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand tref je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaaradvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Tip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: check regelmatig de radiatoren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vaux-Chavanne. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Vaux-Chavanne. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans verwerkt je aanstaande maatschappij het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste leverancier. Bijv. Luminus, Essent + Energie 2030. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.poweo.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vaux-Chavanne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Vaux-Chavanne en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Vaux-Chavanne

Bijna alle energiemaatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Vaux-Chavanne. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de optie “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Vaux-Chavanne vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Manhay bestaan er nogal wat opdrachten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6960. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Poweo contract.