Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Harre

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Harre? Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je probleemloos alle interessante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Watz en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Harre de scherpste prijs kan bieden. Voorts vergaar je op deze website bruikbare informatie over thema’s zoals het ideale overstapmoment en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder geven wij handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Manhay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 360,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Harre?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Harre. Van Engie tot Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 30 providers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Harre is op dit moment? Voer hierna jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energiehunter bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Harre, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Via keuzes in onze vergelijker detecteert men probleemloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Harre

 • Engie: Exclusieve aanbiedingen
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van bedrijven en de prijzen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van stroom in Harre betreft Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Manhay wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Harre

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Manhay
 • CV ketel: Pentec
 • Aandeel groen: 36,80%
 • Hoofdpostcode: 6960
 • Aantal mazout liters: 2240 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-harre

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Harre is het gemiddelde verbruik ong. 1465 m3 + 3320 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Aangaande looptijd zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Gewoonlijk is het gunstiger om ieder jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk contract zie je informatie zoals herkomst energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Harre, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie aanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de energie-onderneming. O.a. www.essent.be of www.eneco.be. De door jou gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Harre


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €290 besparen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bekijk je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bespaaradvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigadvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigadvies 4: het dak isoleren.
 • Praktische tip 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Harre. Daarna is de besparing het grootst. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En mogelijk ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Harre. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt je betreffende energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of natuurlijk Belpower. Hierna selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw aanstaande leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij de Energiehunter check je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage kosten en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Harre vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Harre en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Harre

Veel organisaties ondersteunen ondertussen groene stroom in Harre. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle groene energie is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groene Energie uit België”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Harre vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Manhay kennen we verscheidene opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6960. In deze omgeving kan je soms relatief goedkoop deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Lampirus contract.