Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ambly

Gemakkelijk energie vergelijken in Ambly? Door gebruik te maken van energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle grote maatschappijen als bijv. Watz en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Ambly het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je op deze pagina praktische informatie over onderwerpen als onderwerpenen info over een energieneutrale woning. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nassogne
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 420,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ambly?

Wij zien nogal wat energieleveranciers in Ambly. Dat loopt uiteen van Poweo tot aan Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ambly is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van de energietarievenvergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ambly, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Aan de hand van filters in de vergelijkingstool zoek je probleemloos een product dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Ambly

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Altijd inzicht in het verbruik
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor transport. De netbeheerder van het stroom in Ambly betreft Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Nassogne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Ambly

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Nassogne
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene stroom: 36,20%
 • Centrale postcode: 6953
 • Aantal mazout liters: 2180 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-ambly

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Ambly is dat gemiddeld 1435 m3 plus 3505 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Dikwijls is het een goed idee om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij elk abonnement tref je details m.b.t. type energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Ambly, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een relevante leverancier beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Onder andere www.engie.be of www.belpower.be. Jouw toekomstige leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Ambly


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €270 winst geven. Echter, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters vind je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigtip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktisch advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Ambly. Dan betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is het principe: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Ambly. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt jouw nieuwe maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe aanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent of natuurlijk Antargaz. Ook beslis je over de ingangsdatum (start levering). Je gekozen energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere onkosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Ambly vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ambly en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Ambly

Veel leveranciers ondersteunen momenteel groene stroom in Ambly. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker weten “Groen uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Ambly vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Nassogne zijn er diverse opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6953. In de regio kan je soms tegen een gunstig tarief meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Essent contract.