Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Izier

Op je gemak energie vergelijken in Izier? Middels de Energiehunter achterhaal je gemakkelijk alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld OCTA+ en Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Izier de beste deal heeft! Daarbij vergaar je op onze website praktische info over thema’s als de netbeheerder en salderen. Daarbij bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Durbuy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire aanbieders bij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 445,00.

Moeiteloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Izier?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Izier. Dit loopt van Eneco tot aan Mega, de keuze is reusachtig groot. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 40 organisaties. Deze nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Izier is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze handige vergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Izier, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Dankzij de keuzevakjes in de tool ontdek jij zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Izier

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Prettige klantendienst
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Izier betreft Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Durbuy is de aardgas netbeheerder Igh. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Izier

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Durbuy
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 35,60%
 • Hoofdpostcode: 6941
 • Verbruik Mazout: 2120 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-izier

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Izier is dit gemiddeld zo’n 1405 m3 en 3475 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Vaak is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Van elk contract tref je info zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Izier, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een actuele actie beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energie-onderneming. O.a. www.lampiris.be en www.elegant.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Izier


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €360 korting realiseren. Maar, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktische tip 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Izier. Zo ben je het voordeligst uit. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Izier. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de geselecteerde gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, Lampiris en Energy People. Hierna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van deze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Izier vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Izier en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Izier

Het merendeel van de maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Izier. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Izier vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Durbuy onderscheiden we allerlei acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6941. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Integreren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Lampirus.