Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wéris

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wéris? Dankzij energiehunter.be ontdek je probleemloos alle beschikbare leveranciers als Engie en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Wéris de laagste prijs hanteert. Voorts check je op deze pagina handige info over zaken als bijvoorbeeld de overstapservice en info over de enkele of dubbele meter. Ook vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Durbuy
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders in een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 430,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Wéris?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Wéris. Dit loopt van Lampirus tot aan Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment is het aanbod ongeveer 35 energie aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Ieh. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wéris voor jou is? Geef direct de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v onze prijzencheck check je direct de goedkoopste energieleverancier van Wéris, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van jouw input in de tarievenvergelijker vind je simpel en snel een abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wéris

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas & stroom aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Wéris heet Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Durbuy valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Wéris

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Durbuy
 • CV Merk: Wolf
 • Aandeel groen: 35,10%
 • Postcodegebied: 6940
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2070 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-weris

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Wéris is dit gemiddeld zo’n 1585 m3 + 3450 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Al deze zaken werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een variabel contract. In algemene zin kan het uit om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij elk contract bekijk je info over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wéris, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende korting tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be + www.antargaz.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Wéris


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €390 rendement bieden. Evenwel, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina check jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Wéris. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland geldt: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wéris. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw toekomstige gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de voordeligste leverancier. Bedrijven als Luminus, Essent en ZENO. Daarna kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ebem.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wéris vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Wéris en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Wéris

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Wéris. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Wéris vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Durbuy onderscheiden we steeds meer activiteiten met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6940. In de regio kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Luxemburg helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Eneco.