Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haut-Fays

Gemakkelijk energie vergelijken in Haut-Fays? Aan de hand van onze vergelijker check je supersnel alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Mega en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Haut-Fays prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je op deze website waardevolle informatie over zaken zoals de overstapservice en verschillende contracttypes. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Daverdisse
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 320,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Haut-Fays?

Wij zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Haut-Fays. Van Essent tot aan OCTA+, de keuze is enorm. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het net van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haut-Fays is op dit moment? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze handige vergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Haut-Fays, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filteren in de tool achterhalen jullie gemakkelijk een product dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Haut-Fays

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Haut-Fays is Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Daverdisse valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Haut-Fays

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Daverdisse
 • Populair merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 34,60%
 • Postcode: 6929
 • Mazout verbruik: 2020 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-haut-fays

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Haut-Fays ligt dat gemiddeld op circa 1560 m3 en nog eens 3425 kWh. Bezit je een gasloze woning. Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het slim om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle abonnementen achterhaal je details over soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Haut-Fays, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele actie in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Zoals www.energie2030.be of www.wasewind.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Haut-Fays


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €330 korting realiseren. Daartegenover, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktisch advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bezuinigadvies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: laat lichten niet onnodig branden

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten adviseren: maak een sport van het overstappen in Haut-Fays. Zo ben je het voordeligst uit. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Haut-Fays. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert de nieuwe gas en stroom aanbieder het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of Watz. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw geselecteerde energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van deze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.trevion.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Haut-Fays vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Haut-Fays en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Haut-Fays

Een groot deel van de energieleveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Haut-Fays. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Haut-Fays vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Daverdisse onderscheiden we allerlei initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6929. In deze regio kan je meer en meer zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Luxemburg hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Elegant prijzen juli 2024.