Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bure

Eenvoudig energie vergelijken in Bure? Met behulp van onze vergelijker achterhaal je supersnel alle beschikbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Luminus & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Bure de laagste prijs biedt. Daarbij verzamel je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s als bijv. stroomtarieven en concrete energiebespaartips. Verder vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tellin
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 265,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bure?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bure. Dat loopt uiteen van Engie tot aanbieders zoals Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. In maart 2024 zijn het zo’n 30 leveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energie-organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bure is? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Maar, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Bure, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van de keuzevakjes in de vergelijkingstool ontdekken jullie simpel en snel een energie-abonnement dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bure

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energiebedrijven en de kosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Bure is Ieh. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tellin is de netbeheerder van het gas Igh. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Bure

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Tellin
 • Populair merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 34,20%
 • Postcode: 6927
 • Gem. mazout: 1980 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh

Plaatsen in de omgeving

energie-vergelijken-bure

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Bure bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1540 m3 en 3405 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Dikwijls is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire energieleveranciers. Bij alle contracten check je informatie m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bure, en de welkomstkorting. Kies de partij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele aanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be of www.elegant.be. Jouw toekomstige leverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bure


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €250 besparen. Daartegenover, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaartip 3: sloffen dragen in huis.
 • Praktisch advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktisch advies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze specialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bure. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bure. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal faciliteert jouw toekomstige gas en stroom maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Ecopower. Vervolgens selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen energie-aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van onze vergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Bure vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bure en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bure

Een aanzienlijk deel van de maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Bure. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groene stroom uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Bure vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Tellin kennen we vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6927. In deze plaats kan je meer en meer tegen een gunstig tarief meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Luxemburg de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Lees de Praktische energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Mega prijzen maart 2024.