Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tellin

Zonder problemen energie vergelijken in Tellin? Via deze website achterhaal je probleemloos alle erkende aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ & Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Tellin prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast check je op energiehunter.be waardevolle informatie over topics als overstappen en verschillende contracttypes. Daarbij geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tellin
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 215,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Tellin?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Tellin. Dit varieert van Poweo tot Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. In maart 2024 tellen we ruim 20 aanbieders. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tellin is die past bij jouw verbruik? Geef gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van de energiehunter vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Tellin, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Aan de hand van filteren in onze vergelijker vind je eenvoudig een overeenkomst dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Tellin

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Handige website
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Positieve energie

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Tellin is Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tellin valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Tellin

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Tellin
 • CV ketel: Sime
 • Groene stroom: 0,185%
 • Postcodegebied: 6927
 • Verbruik stookolie: 2950 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-tellin

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Tellin ligt dit gemiddeld op 1585 m3 en 3365 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Omtrent prijszekerheid kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het slim om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van ieder abonnement achterhaal je info aangaande soort energie, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Tellin, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die klopt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede prijsaanbieding beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.octaplus.be of www.trevion.be. De gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Tellin


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €275 voordeel geven. Desondanks, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand lees jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bezuinigtip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktisch advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Bezuinigtip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Praktisch advies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Tellin. Daarna bespaar je het meeste geld. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Tellin. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert je nieuwe energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor een beschikbare energieleverancier. Onder andere Eneco, Essent en ook Trevion. Vervolgens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Middels energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Tellin vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Tellin en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Tellin

Veel leveranciers bieden ondertussen groene stroom in Tellin. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker voor “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Tellin vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Tellin bestaan er tegenwoordig steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6927. In deze plaats kan je in toenemende mate extra voordelig meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Luxemburg volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over OCTA+ prijzen.


Alle plaatsen in deze gemeente