Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Resteigne

Direct energie vergelijken in Resteigne? Aan de hand van www.energiehunter.be vind je snel en simpel alle erkende bedrijven als bijv. Engie en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Resteigne de scherpste prijs kan bieden. Verder verzamel je op energiehunter.be belangrijke informatie over topics als verschillende aanbieders en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tellin
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,439
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Je ziet direct wat het kost
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 280,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Resteigne?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Resteigne. Dit varieert van Essent tot en met Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag is het aanbod ongeveer 40 maatschappijen. Deze maatschappijen lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Resteigne is op dit moment? Voer direct je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Middels onze prijzencheck bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Resteigne, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van jouw input in onze vergelijker zoekt men gemakkelijk een energieovereenkomst dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Resteigne

 • Engie: Online meterstanden doorgeven
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Resteigne betreft Ieh. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Tellin wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Resteigne

 • Provincie: Luxemburg
 • Gemeente: Tellin
 • Populaire CV: Atag
 • Aandeel groen: 34,40%
 • Hoofdpostcode: 6927
 • Mazout verbruik: 2000 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,439
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh

Plekken in de omgeving

energie-vergelijken-resteigne

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Resteigne ligt dit gemiddeld op 1550 m3 en 3415 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Al deze zaken hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het gunstiger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare energie aanbieders. Van elk contract tref jij gegevens als soort stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Resteigne, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de website van de aanbieder. O.a. www.engie.be of www.energypeople.be. De door jou gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Resteigne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €345 korting realiseren. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna tref jij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Tip 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Resteigne. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Veelal worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En wellicht is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie is de stelregel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Resteigne. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je nieuwe gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent of Ebem. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De betreffende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de Energiehunter check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Resteigne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Resteigne en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Resteigne

De meeste bedrijven leveren momenteel groene stroom in Resteigne. Toch kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval de optie “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Resteigne vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In en rondom de gemeente Tellin bestaan er nogal wat activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6927. In deze woonplaats kan je vaak vrij voordelig participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Luxemburg eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Lampirus prijzen juli 2024.